Skal den nyfødte klædes på. Prinsesse eller prins? Catwoman eller Superman? Babytøj er bedårende på grund af de helt små størrelser. Udvalget er som med børnetøj generelt et kapitel for sig, fordi du kan købe dig fattig i babytøj. Priserne varierer lige så meget som kvaliteten, så se dig godt for. Begynd din søgen på de gule sider eller internettet men gå også gerne en tur i dit områdes børnetøjbutikker, der ofte også har en babyafdeling. Er det en lille dreng, så skal du måske tænke over, at han ikke er en decideret udklædningsdukke men derimod et lille stykke mandfolk, der skal vokse sig stor og stærk i babytøjet. Så vælg noget praktisk og frem for alt børnevenligt, som han kan boltre sig i. Det samme gælder for en lille pige. Dog med den forskel at den lille prinsesse måske mere er til sparkedragter og bedårende outfits – hvis man spørger forældrene.

Pige eller dreng

Pige eller dreng. Valget står dermed i traditionel forstand mellem lyserødt og blåt. Nej vel? I dag er grænserne langt mere udviskede og du kan i pige- og drengehylderne for babytøj finde alskens farver og modeller. Babytøj er i dag udtryk for, at den lile pode i dag ikke mere partout skal ligne “en rigtig dreng” eller “fars skattepige”.
Udvalget er som stort. Og nedenfor kan du se et lille udvalg af de modeller, som du kan vælge babytøj.

Babytøj modeller

Bodystockings, Flyverdragter, Vinterjakker, Undertøj, Nattøj, Kjoler, Skjorter, Heldragter, Bukser, Jeans, Overalls, Nederdele, Sweatshirts, Bluser, Tunika, Cardigans, Kortærmede T-shirts, Langærmede T-shirts, Toppe, Veste, Regntøj, Termotøj, Strømper, Strømpebukser, Natkjoler, Pyjamas, Skibukser, Sommerdragter, Fleecetrøjer, Jakker, Knickers & Shorts, Leggings, Badetøj og sko.

Du kan dermed virkelig svælge i babytøj, men samtidig også gå galt i byen i forhold til både kvalitet og pris. Shop rundt. Og køb ikke det første du ser, for det er ikke altid det bedste.
Danmark har visse regler for, hvad babytøj skal leve op til. Det betyder blandt andet, at dansk-produceret børnetøj ikke må indeholde visse kunstmaterialer, der er letantændelige eller som eksempelvis ved kontakt med andre materialer eller under vask afgiver halvfarlige dufte. I samme dur må børnetøj i Danmark ikke kunne kvæle barnet eller på anden måde skade det.

Se efter tøjmærkerne i nakken eller i siden, hvor der under vaskeanvisningen også står, om det er EU- eller Nordengodkendt.
Når det er sagt, og du har fundet det rigtige babytøj, skal du selv vurdere kvaliteten. Går du i store tøjbutikker som eksempelvis børne- og babyafdelingen i Hennes & Mauritz, så kan du være sikker på, at tøjet lever op til minimumskrav men samtidig også er serieproduceret. Det unikke babytøj får du kun i mindre særbutikker, hvor du endda med fordel kan snakke med dem, der laver tøjet selv, og dermed eventuelt kan slå en handel af om skræddersyet tøj til den elskede pode.