Træbriketter er en nem, billig og miljøvenlig måde at fyre op i brændeovnen, som supplement til den primære opvarmning af huset. Der er flere og flere der har fået øjnene op for at bruge træbriketter fremfor pejsebrænde, og der er da også en hel del fordele ved det.

Miljøvenlige træbriketter

Træbriketterne laves af rest savsmuld fra feks møbelindustrien og andre produktions virksomheder, som bruge træ i fremstillingen. Derved fældes der ikke udnødigt flere træer i naturen, og restmaterialet fra produktionen kan genbruges i stedet for at smide det ud.
Savsmuldet bliver trykket sammen til træbriketter under stort tryk, og der bruges ikke lim. Pga af det ekstremt høje tryk, som briketterne bliver lavet under, kan man udelukkende bruge det naturligt fremkomne bindemiddel i træet. 

Træbriket typer

Man laver træbriketter af mange forskellige typer træmaterialer, og man kan da også næsten bruge alle slags. Men som med alm brænde, så er det også forskel i kvaliteten afhængig af hvilken type træ, der er brugt til produktionen. De billigste træbriketter er typisk lavet af blandede træsorter, hvor nogle af de bedste typisk er lavet af egetræ. De meste bruge træsorter til fremstilling er fyrretræ, bøgetræ, egetræ og som nævnt blandede sorter.

Brændetid

De fleste typer træbriketter har en brændetid/glødetid på et par timer, men de kan dog fås helt op til omkring 12 timers varighed. De forskellige ting, der afgør selve brændetiden er bla hvor hårdt de bliver presset, samt hvilke træsorter der er blevet brugt.
Som sagt så har de fleste træbriketter er brændetid på ca 2 timer, men det er naturligvis også afgørende, hvordan at man fyre op i brændeovnen. Jo mere luft – desto hurtigere brænde de, og giver kraftigere varme.
Ønsker man briketter med ekstra lang brændetid, så man kan købe såkaldte overnight-træbriketter. De er specielt lavet til at have ekstra lang glødetid, og bruges primært, hvis man ønsker at hyre hen over natten. Overnight-briketterne kan typisk holde 8-10 timer, så de kan sagten holde en hel nat.

Tilbud på billige træbriketter

Der er efterhånden mange biobrændsel leverendører at vælge imellem, når du skal finde godt tilbud på træbriketter. Det er altid en god ide, at tjekke de ugentlige reklamer igennem, og derefter bruge internettet til at sammenligne priser.
Men der er dog forskel på kvaliteten på briketterne, fra producent til producent. Så det er en fordel at købe et mindre parti briketter, inden du bestiller flere paller hjem. Derved kan du selv tjekke, om de er i den kvalitet du forventer, og derefter bestille et par tons.

Salg af træbriketter

 

Andre artikler

Træpiller
Pejsebrænde