Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan få billigt brænde til din brændeovn. Der er mange penge at spare, hvis du bruger lidt tid på at lede efter gode tilbud, eller hvis du selv vil bruge lidt tid på at skaffe pejsebrænde. Her i indlægget får du nogle gode råd til at købe brænde, som er både billigt og godt

Køb brænde

Hvis du ikke selv vil arbejde med at fælde træer og kløve brænde, så er du jo nødt til at købe det. Men hvis du bruger lidt tid på at lede efter de bedste tilbud, kan du sparer flere hundrede krone, og det kan hurtigt løbe op i større beløb, afhængig af hvor meget brænde du bruger om året.
Start med at kigge i de lokale aviser og tilbudsblade, der er mange af pejsebrænde firmaerne, som jævnligt har annoncer i, og der er som regel nogle gode tilbud at finde. Dernæst tjekker du nogle forskellige forhandlere online. De fleste brændeforhandlere har en hjemmeside, hvor du kan tjekke dagsprisen, på den type brænde du ønsker at købe.


Fæld selv brænde

Hvis du ikke har noget imod at arbejde lidt for, så kan du selv tage ud og fælde træer, og dernæst skærer det op i passende størrelser, så du kan bruge det som pejsebrænde. Der er en del godser og andre skovejere, hvor du betaler pr kubikmeter træ, hvis du selv sørger for skovningen. I mange tilfælde kan du også finde steder, hvor træerne allerede er fældet, og du skal dermed kun skærer stammerne op.
Denne måde er langt den billigste, når man sammenligner brænde priser pr kubikmeter, men det kræver så også, at du selv skal bruge lidt tid og kræfter på det.

Gratis brænde

Ja, det er jo også muligt at få gratis pejsebrænde. Enten hvis du selv har nogle træer, som skal fældes, eller hvis du har nogle venner, famile eller andre bekendte, som har træer, de gerne vil af med. Så kan du tilbyde at fælde og fjerne træerne, mod at du så må beholde det brænde, der bliver ud af det.
Du kan også kigge i feks guloggratis, der er ind imellem nogle mennesker, som annoncerer med at brænde/træer kan afhentes gratis.

 

Relaterede artikler

Træpiller
Træbriketter