Børnetøj omfatter alt det tøj, som børn fra 0 til 18 år kan bruge. Størrelsesmæssigt er børnetøj alt op til 16 år. Udvalget her er abnormt. Alle steder, alle byer, alle lande, er pjattede med tøj til poderne uanset om de bruger ble, kører med støttehjul eller lukker døren som teenagere. Børnetøj er et område, der hele tiden udvikles og hvor udvalget er stort. I Danmark er der en butik for børnetøj i selv den mindste flække. Flere steder kan du med fordel købe brugt børnetøj.

I dit valg af børnetøj skal du gøre dig det klart, hvad tøjet skal bruges til. Og hvilke børn. Er det til en skovtur eller til en konfirmation. Dit valg afhænger af, hvad tøjet skal bruges til og ofte er børnetøjet designet til dets brug. Vintertøj, sommertøj, skitøj, badetøj, sportstøj med mere. Børnetøj er samtidig sjovt at vælge og købe, fordi du jo køber enten til dine egne eller slætninges/venner børn.

Kvalitet og velvære

Kvaliteten af børnetøjet er alfaomega, fordi børn slider hårdt på tøjet. Derfor kan det ofte betale sig at købe kvalitet til en skilling mere, fordi dette tøj holder og måske endda kan gå i arv til yngre søskende eller familiemedlemmer. Husk at dit valg af børnetøj også påvirker barnets velvære, da for stramt, for kunstige materialer, for varmt eller for koldt tøj kan hæmme deres velvære og leg. Derudover kan børnetøj give børnene mulighed for at lege, ude, i vejrlig, som de med dårligt tøj ikke kunne. Endelig kan gode materialer undgå, at et barns eventuelle potentielle alergi bryder ud.

Sørg for at undersøge om der er garanti på børnetøjet. Flere anerkendte tøjmærker giver et års garanti på syninger og skader i materialet – uanset om barnet har brugt tøjet flittigt.

Børnetøj købes hvor?

Hvor skal jeg lede efter børnetøj? Det er en jungle af butikker. Udvalget er enormt og med god tid kan du finde knaldtilbud, som kan blive til tøj til flere søskende over årene. Samtidig er valget af børnetøj også uløseligt forbundet med det, tøjet skal bruges til. Vinter, forår, sommer, efterår kan særligt i Danmark være forbundet med forkølelser, så børnetøjet er på en måde et værn mod disse vintersygdomme.

Endelig er børnetøj noget, som ungerne elsker, hvis det passer dem. Jo ældre børnene bliver, jo mere kan de tages med på råd i forhold til valget af børnetøj, så de dermed selv skaber sig en personlig tøjstil som del af udviklingen af deres personlighed. København og de store danske provinsbyer er spækket med butikker med børnetøj, så det er kun et spørgsmål om, at du som forælder vælger det rigtige sted. Eller den rigtige gade eller kvarter. Børnetøj er et emne, som du kan bruge mængder af tid på. Og penge. Så læg en plan for, hvad du skal bruge, hvor meget du vil bruge og hvor du skal få fat i det.