En emhætte sidder oven over kogepladerne i køkkenet, og bruges til udsugning af mados, når der laves mad. Men hvordan skal man vælge den rigtige emhætte? Her på siden får du nogle gode råd, så du bedre kan købe den bedste emhætte til dit behov.

Tjek dit behov

Størrelsen på køkkenet har stor indflydelse på, hvor meget emhætten skal kunne suge. Jo større køkken, desto kraftigere skal emhætten være, for at kunne rense luften ordentligt.

Emhætte støj

En emhætte vil altid støje, men der er stor forskel på hvor meget. Hvis man har behov for en kraftig emhætte, kan man overveje at købe en, hvor det ermuligt at montere selve motoren uden for køkkenet. Man bør altid tjekke decibel niveauet, inden man køber emhætten.

Med eller uden recirkulering

Der er 2 typer af udsugning i en emhætte: direkte udsugning og recirkulering. Det er klart at anbefale at købe en emhætte med direkte udsugning, derved suges mados osv direkte udenfor. Men det er ikke altid muligt, så derfor kan man få emhætter med recirkulering, hvor luften renses af en kulfilter inde i emhætten, og bagefter pumpes ud i rummet igen. Vær opmærksom på at et kulfilter jævnligt skal renses, for at virke effektivt, og at det skal udskiftes ca. 1 gang om året.

Billig lavenergi emhætte

En af de andre vigtige ting, som du skal tjekke, i forbindelse med indkøb af ny emhætte er strømforbruget. Mange mennesker har tendens til at kigge på prisen, for at finde den billigste. Men de billigste kan faktisk ende med at være de dyreste, hvis de bruger væsentligt mere strøm end en lidt dyrere model.

Så kig efter energisparemærket – Så er du sikker på at købe en billig emhætte