En golfferie er afslapning, sport, motion og udfordringer på nye golfbaner. Og forhåbentlig nye, tillærte færdigheder undervejs. Men frem for alt er det afslapning, vil de fleste nok være enige om. Golfferien kan placeres hvor som helst i verden og de giver rige muligheder til at drømme. Hvad med at spille nogle af de samme huller som Tiger Woods har triumferet på? Hvor langt er du efter tigeren? Kan du endda slå ham på et enkelt hul? Se, det ville være en fin skalp at få i bæltet.
På golfrejsen udfordrer man sig selv, og man er aktiv på en behagelig, afstressende måde. Desuden skal man som nævnt gerne bliver lidt bedre til spillet undervejs.
En træner er ofte tilknyttet, og han giver nogle daglige timer. Sådan kan man stille og roligt kan få svinget lidt på plads, så man ikke slicer så langt ud i roughen. Eller hooker bolden i roughen. Eller slår den direkte i søen. Okay, hvis det er tilfældet lidt for tit, kan golfferien også blive en frustrerende oplevelse, men de fleste mennesker nyder golfferien og stresser af.
Markedet for golf har i mange år været i vækst, og Danmark rummer flere og flere golfbaner. Mange af disse nye baner søger nu at tiltrække golfturister. Og omtrent det samme sker ude i Europa.

Europas største golfresort

Herunder følger en beskrivelse af Europas største golfressort, som blandt andet bliver frekventeret af fodboldkoryfæerne Oliver Khan og ”Kejseren” Franz Beckenbauer. Stedet ligger nemlig i Tyskland.
I Tyskland kender alle Hartl Resort, som er et besøg værd, og som er et godt eksempel på en moderne golfferie. Området består af fem 18-hullers baner, tre 9-hullers og to 6-hullers. Det er Europa største golfcenter, eller golfressort, som det jo hedder på moderne dansk.
Banerne ligger ved Bad Griesbach, ikke langt fra grænsen til Østrig. Hartl Resort inkluderer to luksushoteller og fire ejendomme med lejligheder og værelser lige ved golfbanerne. Ved siden af ligger det fem-stjernede Hotel Maximilian, som er juvelen i turbanen med en lang række wellness-tilbud.
Det eneste overnatningstilbud inden for selve resortet ligger et stykke fra golfbanerne, men der er gratis transport frem og tilbage. Området er holdt i traditionel bayersk byggestil og ligger i et smukt kuperet landskab.

Resortet er som nævnt et fint eksempel på, hvad man kan finde af den slags tilbud rundt omkring i Europa. Det tilbyder et hav af pakketilbud – i forskellige kombinationer. Enten med alle, eller med ingen måltider inkluderet. Med golf i varierende mængder, med wellness-behandlinger osv. Man sammensætter selv detaljerne. Via hjemmesiden kan man finde frem til, hvad der passer den enkelte bedst. Og en gang imellem kommer Beckenbauer og Kahn så forbi og går en runde. Se hjemmesiden: hartl.de

Den ultimative danske golfferie

I Danmark er der også masser af gode golfbaner, selvom variationen ikke er på højde med det enorme tyske Hartl Resort.
”The Danish Golf Trail” er imidlertid er godt bud på en golfferie under danske himmelstrøg. Det er en nyskabelse i 2010, og seks gode baner indgår i en landsdækkende golfpakke – fra Sydsjælland til Nordjylland. Idéen er, at man skal besøge dem de glimrende golfbaner i seks landsdele. På otte dage.
Sammenslutningen ”Danske Hoteller” har opfundet den nye ”tour”. De vil give golfspillere muligheden for at komme på en alsidig golfferie inden for landets grænser. En miniferie med golf, golf og mere golf. Og med muligheden for at prøve sig selv af på de forskellige baner.
Af de seks involverede golfbaner er Aalborg og Odense de bedst kendte. Begge baner har lagt græs til internationale mesterskaber og Challenge Touren, men karakteristisk for begge er, at de fra de almindelige teesteder sagtens lader sig spille af gennemsnitsgolfere, uden at det nødvendigvis koster dyrt på boldkontoen. Nyd bare ferien.
Det er 12 medlemshoteller (af Danske Hoteller, red), der har sat det hele op. Og de 12 hoteller har aftaler med ca. 25 golfklubber. Et antal som de regner med at udvide i 2011. Golfspillerne skal nemlig lokkes af sted med tilbud om at spille på nye baner hvert år.

Golfferie priser

Golf er gået fra at være elitens, overklassens sport, til at være en sport, som alle kan være med til. Hvis bare man prioriterer det. Således også golfferien. Men billig er den altså ikke, sammenlignet med den traditionelle charterrejse. Golfferien til en solrig destination i Sydeuropa koster typisk mellem 7-12.000 kroner for en uges rejse med fly, hotel og adgang til golfbanerne. God fornøjelse!