Mode og design i badeværelset

Badeværelset er ikke nødvendigvis et af de rum i huset som man gerne vil låse af og lade som om ikke eksisterer når man har gæster. Fokus på lækker indretning af de funktionelle rum som badeværelse og køkken har for længst indhentet stue og andre værelser. Opmærksomheden er på detaljen og finesserne. Derfor er ellers funktionelle genstande også blevet til mærkevare med lækre designs og former og farver for enhver smag. Dette er også tilfældet for håndklædetørrer. Disse varmeelementer, som bruges på badeværelset til at sørge for at man altid har lune og tørre håndklæder, kan nu fås så de passer ind i den nyeste mode. Funktionaliteten er dog stadig bevaret og det er specielt når håndklædetørren er i brug, at de giver badeværelset charme. Derfor kan man sige, at det for det første er et meget funktionelt ophæng og i forhold til at have sine håndklæder på ophæng rundt om i badeværelset er en håndklædetørrer også meget plads besparende. Dette muliggøre altså også at alle i familien kan have sit håndklæde hængende tæt ved badet. Udvalget er stort og kan man helt sikkert få en der passer ind i ens personlige indretning. Man kan hvis man kigger sig om, kan man finde dem i alt fra krom og rustfrit stål, over guld farvede til messing, satin og forskellige former for stål.

El håndklædetørrer

Der er mange indretningsartikler, som associeres med de forskellige rum – på badeværelset er en håndklædetørrer en traditionel indretningsartikel. Disse ophæng opvarmes af enten el eller varmt vand, som løber igennem selve ophængets rør og på den måde tørrer og varmer håndklæderne.
Typisk bruger man en el håndklædetørrer om sommeren, hvis ens fyr er slukket. De fleste kan nemlig både kører via centralvarmen og på el. Vær dog opmærksom på at der typisk skal tilkøbes en el-patron, som så skal bruges i de perioder, hvor centralvarmen er slukket.Man kan også sagtens få håndklædetørrer, som kun kører på el. Disse er nemmere at montere og sætte op, men typisk også lidt dyrere i drift, end hvis de tilkobles centralvarmen i huset.

Anskaffelse

Når nu udvalget af håndklædetørrer, er så stort som det er, kan det være godt at have nogle kriterier når man overvejer at anskaffe sig en. Størrelse er et ret vigtigt kriterium. Man skal selvfølgelig have plads nok på ophænget til hele familiens håndklæder, men den skal heller ikke være for dominerende på badeværelset. De kan fås i forskellige former, en slags er som ribber der hænger på væggen så håndklæderne kan være over hinanden. En anden form er hvor rørene kommer vandret ud fra vægen og håndklæderne hænger ved siden af hinanden. Der er også forskel på tykkelsen af røret.
Dette leder automatisk videre til spørgsmålet om design. Der er mange forskellige mærker, med forskellige designs og farver. Så der er god mulighed for at finde en der passer perfekt. Så har man størrelsen og designet på plads kan man begynde at kigge som om efter en. Det er formentligt nemmest og hurtigst at kigge på nettet hvis ens krav er meget specifikke da udvalget her er stort og ret nemt at overskue.
Man kan selvfølgelig sagtens få en håndklædetørrer i normale VVS butikker, her kan udbuddet dog være mere begrænset og de ophæng man kan få fat i er mere standard.Ulempen ved at købe over nettet er dog, at man ikke kan se formen, farven osv. helt. Løsningen kan være at kigge sig om i den lokale VVS butik, og finde noget lignende der og så bestille over nettet.
Fordelen ved at bestille over nettet er at det kan være billigere, og der kan være rigtig mange penge at spare ved at købe fra udlandet hvis man har mod på det.Det er heller ikke helt lige meget om man vælger en håndklædetørrer der opvarmes af el eller varmt vand. Slukker man sit fyr om sommeren, men stadig gerne vil have tørret håndklæder er man nødt til at få en der bliver varmet af el. Disse er dog dyrere i drift en dem som kører på varmt vand. Har man i forvejen varme i gulvet er det meget nemt at få installeret en håndklædetørrer.

Håndklædetørrer priser

Der er to udgifter ved håndklædetørrer. Den første er prisen for anskaffelsen. Har man besluttet sig for størrelse, form, farve, design og type så er der kun prisen tilbage. I den dyrere ende finder man de store, de kan være helt op til 1,5 x 0,5 meter store. Blandt disse er de dyrest dem i lidt mere alternative former, feks kan man få nogle, som bølger sig hen ad væggen. Vil man ikke gå på kompromis med kvalitet og design kan prisen godt komme op på 8000-10000kr.
Der er dog også mange billigere alternativer. Også her kan man få dem ret store, dog i de normale former.
For 3000 kan man sagtens få en flot og funktionel håndklædetørrer. For under 1000 kr. er man kommet ned i en prisklasse hvor de er mere simple og ikke så store, men det er muligt at finde enkelte under 1000.
Men søger man på nettet er der mange gode søgemaskiner hvor man kan indtaste sine præferencers og se de forskellige muligheder.

Det skal også nævnes at de store former også kan kræve et større energiforbrug. Som generel regel kan man sige at det årlige energiforbrug for en håndklædetørrer, er omkring 300 kr. Ved samme størrelse kan der godt være penge at spare på driften ved at købe dem af højere kvalitet.