Spar penge på dit elforbrug og skån miljøet ved at vælge hårde hvidevarer med energimærke A. Her på hjemmesiden får du gode råd til at vælge de miljørigtige og billigste hvidevarer, uanset om det er køleskab, fryser, komfur, vaskemaskine eller andet.

Hårde hvidevarer priser

Når du skal købe hvidevarer, er det første der bliver kigget på som regel prisen. Men for at finde ud af om dine “måske kommende” hvidevarer er billige eller dyre, skal du kigge på flere forskellige faktorer – herunder indkøbspris, elforbrug, levetid og behov.

Men indkøbsprisen på hvidevarerne er uden tvivl det vigtigste punkt i købsprocessen, og derfor også det der først tiltrækker opmærksomhed. Men det er meget vigtigt at man gør sig det klart, at det ikke kun er prisen, som er afgørende for om man reelt har købt de billigste hårde hvidevarer. Men det kommer vi tilbage til senere i dette indlæg.

Hvis du udelukkende går efter anskaffelses prisen på hvidevarerne, så kan du gøre flere ting for at sparer penge. Dit vigtigste redskab i denne kamp er en PC og internettet, her kan du nemlig researche dig frem til de billigste hvidevarer priser på diverse webshops. Hvis du ikke er så meget til at købe så dyre ting online, så kan du evt. printe specifikationerne ud, og tage det med til din lokale hvidevarer forhandler. Her kan du så prøve om du kan få presset prisen lidt nedad, og det er som regel muligt. Men du skal dog regne med at betale et par hundre kroner mere, end hvis du køber hvidevarer online – Men det er jo til at leve med, hvis du føler dig mere tryg ved købet.

Hvidevarer og Elforbrug

Energiforbrug hårde hvidevarer

Energiforbrug hårde hvidevarer

Det næste vigtige punkt i kampen for at finde billige hvidevarer er elforbruget. Tjek altid energiforbruget på de hårde hvidevarer du kigger på, og sørg for altid at købe dem, der er mærket med energimærket A og gerne A+ eller A++ hvis dette er muligt. Der kan nemlig være rigtig mange penge at sparer – I visse tilfælde kan du faktisk halvere elforbruget, ved at købe energirigtigt.
Står du eksempelvis og skal vælge imellem 2 forskellige modeller, og selv prisforskellen kun er 500 kr. Så kan den dyreste af dem sagtens bruge for 200-300 kr mindre i strøm om året. Hvis du forventer at kunne bruge hvidevarerne i 5-10 år, så kan man ret hurtigt regne ud, hvad der er mest økonomisk.