Et såkaldt hurtiglån er bogstaveligt et lån, som du ansøger og sandsynligvis får på ekspresfart. Dermed ligner et hurtiglån et kviklån med 99 procent. Og dermed er hurtiglån et decideret forbrugslån, hvor du låner penge her og nu til forbrugsgoder som køb af varer eller ydelser, du akut står og mangler. Det kan være en ny ovn, en opvaskemaskine eller noget vitalt til bilen (så den kan køre!). Hurtiglån oprettes ved at der indtastes en række data om dig og herunder lånebeløbet du ønsker. Hurtiglån kan tilbyde en låneramme fra 1000 kr. og nogle gange op til 2-300.000. Sidstnævnte lyder af meget for et hurtiglån, og du bør tænke det godt igennem i forhold til hvad det er, du skal bruge pengene til. Ofte er det administrative rutiner som gør det træls, tungt og tidsmæssigt krævende at oprette et lån. Dette forsøger mange låneudbydere at afhjælpe ved at mindske mængden af informationer, de finder nødvendige for at oprette et hurtiglån. Derfor kan det ofte synes meget nemmere at oprette et hurtiglån. Især fordi mange hurtiglån kan søges online.

Om end det skal gå stærkt med at få oprettet lånet så se dig alligevel for og overvej flere tilbud før du beslutter dig. Flere steder på nettet kan du læse om brugeres gode og dårlige erfaringer med hurtiglån, fordi renten forholdsmæssigt er ualmindelig høj. Du skal derfor nøje overveje, hvad du vil låne og til hvad. For den årlige omkostning procent (ÅOP) kan hurtigt gøre hurtiglånet til et mareridt, hvor selve renten kan blive uoverkommelig, hvis du har lånt et for stort beløb samtidig med en i forvejen presset privatøkonomi.

Hvordan optager du et hurtiglån?

Der er i dag mange forskellige muligheder for at låne penge online og en af de mere og mere almindelige måder er, at optage et hurtiglån. Du kan for det meste have pengene indenfor en uge, hvilket er ganske godt, hvis du sammenligner med, hvor lang tid det tager at få godkendt et lån i en bank. Du kan med andre ord spare tid ved at optage et hurtiglån online. En fordel ved hurtiglån er, at du kan sidde hjemme og undersøge dine lånemuligheder på nettet. Du kan sidde i ro og mag og finde ud af, hvilken udbyder er den helt rigtige for dig, og hvem du vil låne dine penge hos. Det hele sker ved ganske få klik. Du kan desuden undersøge fordele og ulemper ved den enkelte låneudbyder samt sætte dig godt ind i alle regler, så der ikke er noget, der kommer bag på dig, hvis du vælger at optage et hurtiglån.

Sæt dig ind i lånet

Som med alle andre lån, så er det ikke gratis at låne penge. Ved et hurtiglån betaler man ofte en højere rente, end ved et banklån, da låneudbyderen løber en større risiko. De stiller ikke nær de samme krav til sikkerhed, som din bank eksempelvis ville og dermed kan de jo risikere, at de ikke får deres penge igen. Hvis du skal bruge pengene i en kort periode, så kan et hurtiglån være fornuftigt, da det dermed ikke er så dyrt endda. Det kan dog være en god idé at tale med din bank først, da du eventuelt kan få et billigere lån der.
Det er vigtigt at være helt sikker på, at du har forstået reglerne for et hurtiglån, før du tager det. Sørg for at sætte dig ind i omkostninger og gebyrer, før du kaster dig ud i at låne penge online. Det giver dig de bedste lånemuligheder og de bedste vilkår.

Det, som du skal holde øje med, er ÅOP, som er de Årlig Omkostninger i Procent. Det er det reelle tal, som du kommer til at betale i renter og derfor er det det mest sammenlignelige af de tal, du bliver oplyst. Det tal skal låneudbyderen altid oplyse.