Plastikkirurgi

Hvad er plastikkirurgi? Det er kirurgi der ændrer kroppens udseende. Man kan dele det op i 2 grupper: Kosmetisk kirurgi som betyder et ønske om en forbedring på sin krop. Rekonstruktions kirurgi er for at rette op på medfødte defekter eller defekter som følge af sygdom.
Som udgangspunkt skal man selv betale for kosmetisk plastikkirurgi, da det er noget man selv ønsker men som ikke er nødvendigt. Rekonstruktions kirurgi kan man i nogle tilfælde få betalt, da det kan forbedre ens livskvalitet og som er pga medfødte defekter eller sygdom.

Brystforstørrelse

Ønsker man en brystforstørrelse kan det lade sig gøre ved et kirurgisk indgreb som ofte varer 1-3 timer og holder i 10-15 år. Der er dog nogle ting man skal tage stilling til inden et sådant indgreb. En brystforstørrelse kan klares ved hjælp af silikone implantater som føles mest naturlig i forhold til saltvands implantater som til gengæld er nemmere at skifte. Valg af størrelse af implantater er selvskrevet men man skal også vælge om de skal være runde eller dråbeformede. Implantaterne kan lægges enten over eller under musklen. Samtidig er der flere muligheder for hvor snittet skal lægges: under brystet, langs brystvorten eller i armhulen. Derfor er det en god idé med en god dialog mellem patient og kirurg.

Brystreduktion

Man kan få foretaget en brystreduktion på 2-4 timer. Det kan være en fysisk belastning at have store bryster og man kan få smerter i både ryg, nakke og skuldre. I nogle tilfælde er der også tale om en psykisk belastning. Selvtilliden og selvværdet kan være i bund hvis man har meget store bryster fordi man kan føle sig anderledes. Derfor kan det være en god idé at vælge en brystreduktion. Man skal dog være opmærksom på evt. komplikationer i form af ar, risiko for ikke at kunne amme, følelsen i brystet kan forsvinde osv.

Brystløft

Brystløft kan tilbydes til kvinder med store og/eller hængende bryster. Ved indgrebet som varer 2-4 timer løfter man brysterne og i nogle tilfælde benytter man brystimplantater for at opnå et bedre resultat. Et brystløft holder ikke permanent og har man valgt samtidig at lægge brystimplantater vil disse skulle skiftes efter 10-15 år. Der kan være komplikationer som man skal være opmærksom på i form af ar og mistet følelse i brystvorter osv.

Plastikkirurg

En plastikkirurg er en kirurg som foretager kosmetiske så vel som plastikkirurgiske operationer. Ved valg af plastikkirurg er det en god idé at finde en man er tryg ved. Det er en stor beslutning at få foretaget en plastikkirurgisk operation. Man kan undersøge hvem der har specialiseret sig i i lige netop det man ønsker at få foretaget. Man kan se før- og efterbilleder fra lægen/klinikken og til sidst få en grundig dialog med den valgte plastikkirurg.