Spar penge med et kn filter
De stigende priser på både diesel og benzin har gjort, at det efterhånden er blevet en dyr fornøjelse at køre i bil.  Er du også en af de mange, som er trætte af de konstant stigende omkostninger ved at eje en bil? Det kan du heldigvis selv gøre noget ved! Hvis du holder din bils motor ordentligt ved lige, kan du spare rigtig meget brændstof, og i denne forbindelse er luftfilteret af afgørende betydning. Med et kn filter vil du både spare penge og skåne miljøet, og så behøver du ikke at udskifte filteret de næste ti år. Det er dermed det oplagte valg til din bil, så hvis du ikke allerede ejer et kn filter, et det på tide at anskaffe dig et! Du vil kunne køre 50-75 km længere på hver tankfuld benzin eller diesel du bruger.

Hvorfor vælge et kn filter?

Oprindeligt blev der udviklet olie vædede bomuldsfiltre til biler tilbage i 1960’erne. Det blev senere optimeret, og det er i dag det, vi kalder et kn filter.
Et luft filter sørger for gennemstrømningen i motoren, og med et kn filter vil gennem strømningen blive op til 40 procent bedre end med et traditionelt papir filter. Dermed forbedres en lang række af motorens forhold; blandt andet vil det være forbedret forbrænding, renere udstødning, øget træk kraft og en bedre brændstof økonomi. Kn filteret har helt generelt det, der kaldes et højere luftf low, end andre luftfiltre på markedet. Det er dette luft flow, som øger bilens evne til at forbrænde og opnår højere motor kraft. Du gør altså en forskel for miljøet og kan samtidig spare mange penge hver måned.

Desuden er kn luftfiltre nemme at udskifte. Det tager ikke mere end fem minutter, og du kan gøre det helt selv. Du behøver således ikke at hyre professionel hjælp til at installere det og sparer derved yderligere penge. Skulle du alligevel have problemer med at udskifte filteret, kan du altid kontakte din lokale forhandler og få det gjort for en beskeden pris.

KN Luftfilter med lang levetid

En anden åbenlys fordel med kn filteret er, at det har en 100 procent garanteret levetid på 1,5 millioner kilometer, eller hvad der svarer til 10 års kørsel. Filteret kan sagtens genbruges, og det er ikke svært at vedligeholde det. Bliver det vasket rent for støv og skidt og får en ny gang olie, er det stadig brugbart. Kn filteret er ikke følsomt over for fugtigt vejr, som mange andre slags filtre er. Normalt påvirker fugtigt vejr gennemstrømningen i filteret og forringer motorens ydelse samt forbrændingen. Kn filteret er ikke følsomt over for vejret, og du kan derfor roligt køre i din bil i alt slags vejr uden at skulle tænke på motorens tilstand.

Hvad koster kn filtre?

Prisen for et kn luft filter kan variere. Det afhænger blandt andet af de forskellige udbydere. Det er derfor en rigtig god ide at orientere dig på markedet, før du gør dit køb. På den måde får du overblik over de forskellige filtre og de individuelle priser, og du kan dermed foretage det køb, som passer dig bedst.
Helt overordnet svinger priserne på kn filtre imellem 600-800 kr. Det er dermed en ganske beskeden pris i forhold til de penge, du kommer til at spare på brændstof, og luft filteret vil tjene sig selv hjem på ganske kort tid.
Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for et kn filter eller hvor du skal købe det, så kan du eventuelt kontakte din lokale forhandler og få hjælp. Alternativt er der rigtig mange tips og tricks at finde på internettet.