Skån miljøet.
Der bliver forsket og udviklet meget i hvor og hvordan vi skåner miljøet, det sidst nye jeg har hørt om, er indenfor diode pærer. Den nye slags LED pære som står for light emitting diodes, altså lysafgivende dioder, som vi allerede ser det i fladskærme og på biler, er godt på vej til at blive fremtidens teknologi, fordi diode pærer har en levetid på 30000 timer og et strømforbrug på cirka 10% , bruger kun mellem 0,1 – 5 watt. end den traditionelle pære. Og som vi ved er den ved at udgå, og nye pærer skal erstatte, den gamle glødepære.
De to ting, lang levetid + lavt strømforbrug er et vigtigt faktor og har en stor betydning når man vil skåne miljøet. Den nye LED pære, indeholder ikke tungmetaller som kviksølv og bly, det gør den meget mere miljøvenlig, Tænder og slukker med det samme og giver fuld styrke fra start, det er også en vigtig faktor i besparelser. Feks. en almindelig 60 watt pære, tændt i 4 timer om dagen = 166 kr. om året, den andre 41 kr. om året, giver 32 kilo co2 mindre ud i atmosfæren.

Har en god holdbarhed og kan holde til at blive tændt og slukket mange gange. Har en levetid på 30.000 timer i gennemsnit, det vil sige at nogle LED pære kan holde i op til 50.000 timer, afhængig af hvordan de bliver behandlet. Diode pære påvirkes ikke af netspændinger, som der er i alle husstande, størrelsen af udsving er afhængig af hvor man bor og det gør at de almindelige pære har kortere levetid, da slides af det flimer fra nettet og der ved skal udskiftes oftere.

Der er heldigvis mange flere store producenter som tænker på næste generation, som skal overtage vores projekter. Udviklingen på at forbedre diode pære fortsætter. Der har været meget begrænset anvendelse af LED pære på grund af utilstrækligt energieffek og farvegengivelse, det er i løbet af de seneste år, blevet forbedret utroligt meget, da de ligesom vidste at glødepærens tid var kommet. Farvegengivelsen er på niveau med lysstofrør, som ligger meget højt på Ra-værdien.
Dioder pærer sender lys i en retning og ikke i alle retninger som de almindelige.Tåler meget lav temperatur, og høj temperatur, mellem -40 til + 50 gr.
Alt hvad vi rør ved, skal jo gerne gøres mest mulig miljøvenlig. For de 5 der producere strøm, altså kul, naturgas, olie, vind og biomasse ( halm og træ ) er der kun 2 som er neutral co2, vind og biomasse. De 3 andre kan vi nok snart vinke forvel til. Kig lige på hvor mange vindmøller, der er blevet sat op inden for de sidste par år. Led pære er under udvikling, ligesom alt andet der har med energi at gøre.