Trænger du til miniferie?

Miniferien er blevet mere og mere populær de seneste år. Det skyldes dels det højere indkomstniveau, der gør det muligt for mange at flyve en forlænget weekend på ferie, eller betale for en kroferie, et spaophold eller lignende, men det skyldes også, at danskerne simpelthen har fået øjnene op for, at det er fantastisk lækkert at smutte et par dage af sted. Og så bare slappe helt af.

Det kan enten være i Danmark, hvor en række kroer og hoteller med tilhørende golfbaner byder sig til. Men det kan selvfølgelig også være i udlandet. Man kan fint flyve til Paris eller Rom på miniferie, menm så heller ikke længere væk. For det er klart, at rejsetiden skal være kort, ellers bliver miniferien en belastning, frem for den afslapning, det bør være.
Men du skal ikke snyde dig selv for en ekstra lille ferie med masser af gode oplevelser. Miniferien kan både holdes sammen med børnene, vennerne eller kæresten. Og miniferien kan f.eks. være et romantisk kroophold med gastronomiske oplevelser, en wellnessferie, en badelandsferie for børnene, eller en aktiv ferie, fx en golfferie. Der er et stort udvalg af miniferier i Danmark, Tyskland og Sverige på nettet – til mange forskellige priser.

Weekendophold

Et weekendophold – evt. forlænget med fredag eller mandag – er den klassiske miniferie. En weekendrejse kan indeholde mange forskellige ting. Og lyder en forlænget weekend med shopping og kultur i en af Europas storbyer ikke godt? Et weekendophold er perfekt, når man har brug for et par fridage, og markedet bugner med udbydere, som har det hele klar.
Og det er typisk rart at bruge et rejseselskab. Når man kun har få dage gider man jo ikke bruge halvdelen af tiden til at ordne praktiske ting. Men selvfølgelig tager mange af sted uden at få hjælp fra et rejsebureau. Det er op til den enkeltes temperament, og det kan selvfølgelig gøres billigere, hvis man sparer rejseagenten væk.

Miniferie i Danmark

Vores land er smukt. Det kan godt være vi nogle gange glemmer det, fordi vejret ofte er elendigt, men de danske kyster og småøer er i virkeligheden ideelle til en miniferie. Hvis man så har det lunefulde danske vejr imod sig, når man er af sted, er det smart, hvis man er et sted, hvor man kan opholde sig inden døre og stadig nyde ferien. En indendørs swimmingpool på hotellet, eller en billardstue på kroen kan komme til at gøre underværker, hvis det pisker ned hele weekenden.
Og den mulighed har du i Danmark, som rummer et væld at spændende seværdigheder og naturskønne områder, samt lækre ferieboliger. Ferieboliger, som set over en bred kam ligger et stykke over gennemsnitsniveauet længere sydpå.
Et eksempel kan være sommerhusferien i Nordjylland, eller hvad med en ferie på Schackenborg Slotskro? Den ligger i Sønderjyllands smukke natur og i royale, historiske omgivelser. Eller hvad med en storbyferie i København med fly og lækkert hotel? Eller krophold på nogle af Danmarks bedste og hyggeligste kroer, hvor historien på det nærmeste driver ned ad væggene.
Det er i vidt omfang muligt selv at sammensætte sin drømme-miniferie, så du får alle dine ønsker opfyldt.

Miniferie i Tyskland og Sverige

Det er oplagt og populært at tage på miniferie i vores to nabolande Tyskland og Sverige. Hvis man vælger Tyskland, ja, så er Berlin et oplagt feriemål. Den tyske hovedstad rummer en mængde gode hoteller, pulserende liv, restauranter, gode muligheder for shopping og ikke mindst en historie, som virkelig er imponerende, og selvfølgelig også grufuld, når vi taler Anden Verdenskrig.
Men tyskerne har i den grad lært af historien, og det er virkelig flinke mennesker, som bebor landet syd for grænsen. I virkeligheden er det nogle af Europas mest imødekommende mennesker. De synes opsatte på at vise, at de er langt fra de gamle nazister, som vi alle kender fra film og historiebøger. Den nye rigsdag i det centrale Berlin ligger ved Brandenburger Tor og er en arkitektonisk perle, tegnet af Sir Norman Foster. Fra glaskuplen har man et fantastisk vue udover Tysklands hovedstad.
Derudover kan man udforske Berlins mange spændende seværdigheder, og de historiske monumenter. Men Tyskland har også mange andre lækre feriesteder. Eksempelvis det gamle danske land Schleswig-Holstein, der ligger ca. 50 km syd for den danske grænse. Schleswig-Holstein byder på en enestående natur, som nærmest er skabt til lange gåture på strandene. Og der er også noget til børnene. Fx de store badelande, hvor de kan boltre sig og hygge sig i timevis. Men man kan også leje cykler og udfordre vejene langs kysten.
En anden oplagt mulighed for en miniferie er en tur til et andet gammelt dansk land: Skåne. Sydsverige er nemlig et godt bud på en miniferie i øst. Skåne er kendt for lækre spahoteller, og det sydsvenske rummer også flotte naturområder, som kan udnyttes via fx cykel og vandreture. Og hvis du er golfinteresseret er det helt perfekt. Skåne har nemlig nogle af Skandinaviens bedste golfbaner.