Hvis du har et hus, hvor der allerede er lavet en traditonel indendørs pejs, så kan du overveje at få installeret en pejseindsats.
En alm åben pejs er en forholdsvis gammeldags metode til opvarmning, og du får kun omkring 20 % udnyttelse af varmen. Men får du installeret en pejseindsats vil denne procent stige til ca. 80 % udnyttelse. Det svarer faktisk stort set til at opsætte en rigtig brændeovn. Så der er temmelig mange penge at spare i opvarmning, ved at få monteret en indsats til pejsen.

Inden du køber

Der er nogle ting, du skal tjekke og vurdere, inden du kan købe en pejseindsats. Du skal opmåle selve hullet i den eksisterende pejs, da kasetten/indsatsen skal passe præcis med målene. Derudover skal du overveje, hvad pejseindsatsen skal bruges til:

  • Hvor mange kvadratmeter skal opvarmes
  • Skal den bruges som primær eller sekundær varmekilde
  • Skal det være konvektion eller blot alm strålevarme

Billig Pejseindsats

Prisen på en pejsekasette/indsats varierer fra producent til producent, samt hvilken kvalitet og funktioner der ønskes. Men du kan sagtens finde en billigt pejseindsats, når du først har gjort dig klart, præcis hvilke funktioner og krav du har. Besøg forskellige forhandlere, og led på nettet efter billige tilbud.

Men husk at uanset prisen, så kommer du til at spare mange penge på selve opvarmningen, så det kan sagtens betale sig, at købe ordentlig kvalitet.

Relaterede indlæg:

Gasfyr

Brænde