Romantisk weekendophold i Danmark

Interessen for romantiske weekendophold har været stødt voksende de seneste år. Derfor er det en god idé at huske at bestille i god tid. Især hvis man sigter efter et specielt sted – i en speciel weekend
Fagfolk anbefaler, at man planlægger afholdelse af et weekendophold omkring tre måneder i forvejen. Især hvis det romantiske weekendophold ønskes afholdt i oktober, november, februar og/eller april. I december er der fokus på julefrokost, og dermed kan der sjældent afholdes et romantisk weekendophold, siden hotellerne og kroerne bliver fyldt med tørstige julefrokost-gæster og julebuffet. Der er naturligvis ikke helt umuligt at komme på romantisk weekendophold i december, men med mindre man tager et fly til udlandet eller bruger ødegården i Sverige er det mere end vanskeligt at finde et sted, hvor roen sænker sig hele weekenden.
Mange forventer, at de kan bestille et romantisk weekendophold ca. 10-14 dage før ønsket ankomst. Men det er ofte for sent. Og man bør senest bestille sit romantiske weekendophold to måneder inden ønsket ankomst. Hvis man vil være sikker.
På den anden side er der også noget romantisk ved at gøre noget spontant. Overrask kæresten med et: ”I morgen tager vi af sted.” Men så husk at have din ryg fri. Ellers bliver hun måske sur og skuffet, når det hele er optaget.

Romantik med wellness

De senere år er det blevet særdeles populært at bruge wellness i forbindelse med et romantisk weekendophold – og romantik i det hele taget. Man kan tage med sin kæreste i spa mange steder. Og det er romantisk at befinde sig i en spa med massage, sauna og ro til sjælen med sin udkårne ved sin side.
En lang række hoteller tilbyder spa, som en del af et romantisk weekendophold. Og det er en god idé netop på det romantiske weekendophold, siden et par dage i træk i spaen ofte vil være nok. Det er fantastisk at blive forkælet, men man bliver trods alt træt af at sidde i et badekar – efter et par dage. Men man bliver imidlertid renset for stress og hverdagens små stressskænderier kan forekomme uendeligt ligegyldige. Kroppen og sindet bliver forkælet.
Det er normalt at par tager sammen på spahoteller, og mange har særlige tilbud til par, som vil forkæles. Her skal det for en god ordens skyld indskydes, at der intet seksuelt er i en spa. Med mindre stedet da ligefrem reklamerer med dette aspekt. Men i så fald vil man ikke være i tvivl på forhånd.
Hvis man ønsker at kombinere et romantisk weekendophold med spa, anbefales det at bestille endnu tidligere, fordi spahotellerne ofte samarbejder om at tilbyde wellness til lokalbefolkningen. Dette gør, at jeres hotel kan komme i den situation, at det har et ledigt dobbeltværelse – samt plads i restauranten. MEN spaen har alt udsolgt! Yderst uheldigt, men desværre ikke usædvanligt. Undersøg sagen på forhånd, for den skitserede situation oplever de fleste spahoteller jævnligt. Og det vil sjældent gøre weekendopholdet romantisk, hvis man ikke kan fuldføre sit forehavende.

Romantisk weekendophold på kro

Et romantisk weekendophold på en kro er ofte en succes. Romantikken er ikke kun noget, der opstår mellem to mennesker, men det kan også være fx den nationalromantiske fornemmelse, som en ældgammel kro giver. Og den forplanter sig til os mennesker. Kroer har fra gammel tid ligget strategisk udstrakt i det danske landskab. Vi skal faktisk hele 500 år tilbage for at finde årsagen til kroernes store kulturelle betydning.
I 1521 udstedte Christian II nemlig en forordning som påbød, at der for hver 2 mil farbar vej på Sjælland (dvs. 14 km fra en by) skulle opføres en kro. Det var et tiltag møntet på at knytte Danmark sammen, via en strategisk perlerække af kroer, så kongens mænd nemmere kunne ride rundt i landet. Og indkræve skatter m.v.
Eksempelvis kan Roskilde Kro spores tilbage til denne forordning af Christian II. Vejen mellem Roskilde og København var – som mange andre veje dengang – meget dårlig, og dermed var det svært at komme hurtigt rundt i landet. Der var brug for at gøre holdt under tålelige forhold. Kroerne blomstrede siden som hotel-forretninger. Og de har stadig succes. Mange par er nemlig glade for romantiske weekendophold på kro, fordi det historiske element pirrer romantikken mellem mennesker af kød og blod.

Priser og tips

Der er selvsagt mange forskellige prisklasser, når man leder efter et romantisk weekendophold. Men man kan med fordel forespørge på afholdelse af et weekendophold i VIP-værelser eller suiter, Ofte er merprisen kun 300-400 kr. pr. værelse pr. nat (150-200 kr. pr. person). Og pengene kan være godt givet ud til luksuriøse omgivelser. Et romantisk weekendophold afholdt i denne slags værelser er altid en større oplevelse end i et standardværelse.
Samtidigt afholder mange kun ét weekendophold pr. år. Dette ophold skal meget gerne huskes som noget specielt. Hvis man har hang til luksus bør man derfor vælge fire- eller femstjernede hoteller, idet kvaliteten næsten altid er god på den slags hoteller.
Ophold hos trestjernede hoteller er mere usikre, med mindre man har en god og pålidelig anbefaling på hånden. Nogle trestjernede hoteller er mere på niveau med firestjernede hoteller; men oftere er de nærmere på niveau med tostjernede.
Men igen: et romantisk weekendophold kan være mange ting, og det er selvfølgelig op til det enkelte par at gøre sig klart, hvad man er ude efter.

God tur!