Det forholder sig desværre sådan, at verden som samlet enhed udleder alt for mange dårlige stoffer i vores atmosfære. Vi udvinder vores fossile brændstoffer med en voldsom hast, så der er brug for, at vi har andre måder at forsyne os selv på. Heldigvis har vi vores helt eget fusionskraftværk som kører på fuld hammer – og det er kun nogle få millioner kilometer væk! Det er nemlig solen, som spreder tonsvis af energi ned på jorden hvert eneste sekund. I de seneste par år har dansken i sandhed forstået at udnytte dette, så der er sprunget solcelleanlæg frem alle steder. Og dette med god grund, da der er mange fordele ved disse plader.

Elbiler og et solcelleanlæg går hånd i hånd

Hvis du virkelig skal tage hånd om miljøet, så er det i en elbil fremtiden ligger. Der findes mange forskellige typer på markedet som går lige fra en lille minibil til en større luksus-sedan på sportsbil-niveau. Ved at kombinere en elbil med et solcelleanlæg, så skåner du miljøet helt ekstremt. Du udleder nemlig ingen farlige gasser og du forbruger intet fossilt brændstof. Du er faktisk endda fuldstændig selvforsynende, da strømmen fra solen kan oplade din bil.

Anskaf et batteri til dit solcelleanlæg

Hvis du dog virkelig vil udnytte dig anlæg og have glæde af din bil, så skal du dog anskaffe dig et batteri. Man lader nemlig ofte elbiler om natten, men der er ofte ret begrænsede mængder af sol i de sene nattetimer. Med et batteri vil du dog kunne opbevare alt den overskydende strøm du producerer om dagen, hvorefter du om natten kan bruge det til både huset og din bil. På den måde bliver du mange gange mere effektiv og slipper for at købe dig til strøm, når du har dit egen.