Tøj i store størrelser er blevet et mere og mere udbredt fænomen i danske webshops og butikker. For bare 10 år siden, var der ikke ret mange butikker, som lagde fokus på tøj i de helt store størrelser. Men det har ændret sig markant de senere år, og særligt efter at mere og mere af den danske tøj handel foregår på nettet.

Hvornår er der tale om store størrelser

Tøj i store størrelser kan være et vidt begreb, og der er formentlig forskel på, hvornår hver enkelt person synes tøj er stort. Men som udgangspunkt kan man købe det meste tøj op til størrelse 3 xl. Men skal du bruge 4 xl og opefter kan det være væsentlig sværere at finde, og du vil typisk skulle i en specialbutik for at finde de størrelser.
Uanset om det er tøj til kvinder eller til mænd, er det bestemt en god ide, at tjekke de mange webshops og/eller fysiske specialbutikker. For selvom de større tøj butikker efterhånden har indset, at de bliver nødt til at have et udvalg af de store størrelser, så er sortimentet meget mindre her. Du vil derfor kunne spare en masse tid, og i de fleste tilfælde og en masse penge ved at tjekke specialbutikkerne først.

Webshop eller butik

Om du helst vil handle i en fysisk butik, eller i en webshop, er op til dig selv. Der er både fordele og ulemper ved begge dele:

Fordele webshop

 • Lavere priser
  En webshop har ikke nær de drift omkostninger som en fysisk butik har, derfor kan de sælge tøjet billigere
 • Tidsbesparelse
  Det er langt nemmere og hurtigere at handle på nettet
 • Større udvalg
  Ved at handle online, kan du lynhurtigt tjekke sortimentet hos flere forskellige shops, og dermed få adgang til et bredere udvalg

Fordele fysisk butik

 • Personlig betjening
  I en fysisk butik kan du få professionel hjælp af en ekspedient
 • Prøv tøjet
  Når du handler i en butik, kan du med det samme prøve tøjet, og se om det passer
 • Få tøjet med samme
  Står du og skal bruge tøjet hurtigt, så er fordelen ved at handle i butik, at du får det med hjem med det samme

Sporttøj, hverdagstøj eller til fest

Nu er der jo heldigvis forskel på hvilken type tøj man bruger til hverdag, sport og fest. En af de ting, som er udvidet meget de seneste år, er specialtøj såsom sportstøj og festtøj i store størrelser. Det var praktisk talt umuligt at finde for nogle år tilbage, og man kunne være tvunget til at taget til en skrædder, og få lavet tøjet specielt. Det bliver det jo ikke ligefrem billigere af, og derfor var garderoben heller ikke så stor hos de mennesker, som skulle bruge tøjet i større størrelser. Men som sagt er det heldigvis lavet om nu, og der er i dag rigtig mange shops som har et imponerende udvalg i stort tøj.

Om det er fordi vi generelt er blevet større, og der derfor er et øget behov for tøj i 4-5 xl og større, eller det simpelthen bare er fordi, at der er mange tøj producenter som har opdaget at der er et stort marked, er uvist. Men der er i hvert fald mange store tøj firmaer og producenter, som lavet masser af lækkert kvalitets tøj i de store størrelser, og det kan man jo kun være glad for, hvis man er rundet d 3 cifre på vægtskalaen.

Producenter af store størrelser tøj

Herunder er listet nogle af de producenter som enten kun lavet tøj i store størrelser, eller har et stort sortimentet af det.

 • Camus
 • Ed Baxter
 • Ciso
 • Dominigue
 • Simply

Held og lykke med at finde lækkert tøj i store størrelser