Få lavet en termografering af dit hus, og find ud af hvor varmen fosser ud!

Der er i disse år blevet større og større fokus på at spare på energien. Og en af de største poster er opvarmning af huse. Derfor er der rigtig mange penge af spare ved at sørge for optimal isolering, energirigtige vinduer osv. Men hvor kan det bedst betale sig at sætte ind, så tilbagebetalingstiden er kortest og effekt størst?

Det er her at en termografering af dit hus kommer ind i billedet. For det er kort sagt en analyse med billededokumentation, som viser hvor varmetabet er størst, og dermed hvor der er mangelfuld isolering. Så ved du præcist, hvor der skal laves om, så du ikke “fyrer for gråspurvene”

Om termofotografering

Termofotografering fungerer ved at der bliver taget infrarøde billeder af huset udvendig og evt indvendig med et såkaldt termografikamera. Disse billeder måler overfladetemperaturen på eks ydermurene og tagkonstruktionen, og derved afsløres, hvor der er størst varmetab.
Termofotografering kan bla afsløre:

  • Mangelfuld isolering
  • Utætheder i konstruktion
  • Varmetab ved vinduer og døre
  • Kuldebroer

Har du allerede fået efterisoleret, kan du også med fordel få lavet en termografisk undersøgelse for at kontrollere om arbejdet er udført ordentligt.

Spar penge på opvarmning

Opvarmning af huset er en af de største årlige udgifter, og der kan derfor spares mange penge, ved at nedbringe varmeforbruget. Det er svært at sige, hvor meget der præcist kan spares, da det er individuelt i forhold til husets nuværende isolering og generelle tilstand.
Men hvis du eks bruger 20000 kr om året i varme, så er det ikke unormalt at der kan spares 25-30% pr år, hvis huset bliver ordentlig isoleret.
Det er naturligvis ikke gratis af få et firma til at efterisolere dit hus. Og derfor er det en rigtig god investering at få foretaget en termografisk fotografering. Så du præcist ved, hvor der skal sættes ind henne, så pengene der bruges på isolering bliver bedst muligt givet ud.
Hvis det er muligt, kan du også selv foretage isoleringen, så du kun skal betale for selve materiale prisen.

Mindre CO2

Ud over at der spares en masse penge på varmekontoen, ved at nedbringe forbruget, så bidrager du også til at nedsætte CO2 udslippet. For når huset skal varmes op, uanset om det er via oliefyr, gasfyr eller andre måder, så giver det et CO2 udslip. Så mindre varme forbrug, betyder mindre udslip og et bedre miljø for alle.

Pris på termografering

Det kan varmt anbefales, at få et specialiseret energi-firma ud og lave selve termograferingen.
For det første, så har de det helt rigtige udstyr, så det bliver lavet ordentligt. Men de kan også rådgive dig rigtigt i forhold til, hvor der skal sættes ind henne.

Priserne på termografering varierer en smule fra firma til firma, og i forhold til hvor meget der følger med. Men langt det bedste er at få foretaget en komplet termografi fotografering både udenfor og indvendig i huset, hvor der samtidig følger en detaljeret analyse med, hvor der udspecificeres problemstederne og løsningsmulighederne.

Prisen på en komplet termografering inkl billeder og rapport med analyse ligger i omegnen af 3000 kr. Men de penge kan meget hurtigt tjenes ind, ved at følge de råd og anbefalinger der gives.

Der er også flere firmaer der reklamere med en billig termografering til ca 1000 kr. Det skal dog pointeres, at dette tilbud typisk kun inkluderer billederne, og det derfor er op til dig selv som husejer at forstå billederne, og selv vurdere, hvad der efterfølgende skal gøres.