Når du skal købe en tørretumbler kan du vælge imellem en kondens tørretumbler eller en tørretumbler med aftræk. Der er også flere modeller, hvor begge dele er muligt, så du selv kan vælge, hvad du vil bruge.

Tørretumbler med aftræk

En tørretumbler med aftræk bruges, når vandet og fugten fra tøjet bliver udledt igennem en slange, som føres ud igennem et hul i væggen eller igennem et vindue. Her skal du ikke selv tænke på at tømme en beholder, da alt det overskydende vand automatisk føres udenfor.
Flexslangen fra maskinen skal helst være så kort som mulig, og uden alt for store bøjninger. For enden af slangen skal der monteres en ventil som lukker af, så luften ikke kan komme udefra og ind igennem slangen, når tørretumbleren ikke er i brug.

Kondens Tørretumbler

En kondens tørretumbler samler vandet op i en beholder, som så skal tømmes jævnligt. Det bedste er at sørge for tømning efter hver tørring, dette afhænger også lidt af modellen, og hvor stor selve beholderen er. Hvis du eks bor i en lejlighed, er det ikke sikkert at du må lave hul i væggen, og her er kondens-modellen det eneste valg.

Den rigtige størrelse tørretumbler

Det er utrolig vigtigt, at du på forhånd gør dig det klart, hvilken størrelse maskine du har behov for. Hvis det drejer sig om en børnefamilie med 2 voksne og 2 børn, så er skal du går efter en større tumbler end hvis du feks bor alene. Sørg også for at købe en kvalitets tumbler, hvis den skal bruges meget, da du ellers risikere, at den ikke kan holde i ret mange år.

Strømforbrug

Uanse hvilken model tørretumbler du vælger, skal du altid grundigt tjekke specifikationerne. Du skal bla kigge efter strømforbruget og tørreevnen på den pågældende maskine. Hvis du har behov for at tørre meget tøj, så kan det sagtens betale sig, at købe en lidt dyrere tumbler, hvis den bruger mindre i strøm. Vælg altid en tørretumbler i energiklasse A.

Tørretumbler test

For at sikre, at du køber en god tørretumbler, bør du altid tjekke om der er foretaget tests af den maskiner du har kig på. Der er flere forskellige organisationer, som laver tests af hårde hvidevarer, og resultaterne bliver offentliggjort på deres hjemmesider.
Der kan være stor forskel på tørretumbler kvaliteten, så ved at tjekke om den har klaret sig godt i en uvildig test, kan du være rimelig sikker på om det er en god eller mindre god maskine du vil købe.

Køb eller leje

Du kan enten vælge at købe eller leje en tørretumbler, og der er fordele og ulemper ved begge dele.

  • Hvis du køber en ny maskine er det som udgangspunkt det billigste. Dog skal du også selv betale og sørge for evt reparationer, og er du uheldig, kan det godt løbe op over en årrække. Hvis du køber maskinen er det i endnu højere grad vigtigt, at du købe en tørretumbler i høj kvalitet, så den ikke går i stykker.
  • Hvis du vælger at leje en tørretumbler, så kommer det til at koste en smule mere i længden. Men du skal ikke selv betale for evt reparartioner. Som regel følger der gratis installation med, så du også slipper for det.

Tørretumbler priser

Priserne på de forskellige modeller tørretumblere afhænger i høj grad af kvalitet og størrelse. Jo bedre maskine, desto mere koster den. De billigste tørretumblere koster fra ca 2-2500 kr, når de er på tilbud. Går du efter kvalitet, skal du regne med 4-5000 kr, men også her kan du med fordel købe, når de er på tilbud.
Vil du leje en tørretumbler koster det fra ca 150 kr pr mdr og opefter.