En Vaske-/Tørremaskine er svaret, hvis du vil have en kombineret vaskemaskine og tørretumler i én maskine. Ved at samle det i én maskine, fylder det halvt så meget plads, og det kan være nødvendigt, hvis du har begrænset plads at gøre med.

Det er smart at have en kombineret vaskemaskine og tørretumbler, dels fordi at den kun fylder for én maskine, men også fordi at mange af maskinerne kan indstilles, så du i ét program kan sætte den til både at vaske og tørre tøjet. Dermed kan du sætte en maskinfuld over, inden du feks tager på arbejde, og så er tøjet både vasket og tørret, når du kommer hjem.

Vaske/Tørremaskine test

Der er mange mærker at vælge imellem, hvis du vil købe en tørre/vaskemaskine, så det er en god ide, at tjekke, hvilke mærker der har gjort det bedst i nogle uvildige tests. Så er du mest sikker på, at det er en kvalitets maskine du får købt.
Du kan feks klikke ind på TÆNK´s hjemmeside, og se de tests af kombinerede vaskemaskiner og tørretumblere, de har lavet >> TÆNK

Inden du går ud og investerer i en kombineret vaske-tørremaskine, bør du være opmærksom på nogle forskellige ting.

  • Ved at have 2 maskiner i 1, så betyder det også at du reelt slider dem hurtigere, da det jo en samme maskine, som klarer både vaske og tørre opgaverne. For at undgå at skulle betale for reparationer, så kan du overveje at tilkøbe en forsikring. Alternativt kan du også bare vælge at leje vaske-tørremaskinen.
  • Tjek specifikationerne grundigt, for de fleste af maskinerne kan ikke tørre lige som mange kg, som de kan vaske. Det betyder, at du ikke kan fylde den helt op, hvis du samtidig vil have tøjet tørret.
  • Tjek strømforbruget – Flere af vaske-tørremaskinerne bruger mere strøm, end hvis du har 2 separate maskiner. Og har du behov for at vaske og tørre meget tøj, så kan det godt betyde en væsentlig større strøm-udgift pr år.

Vaske-tørremaskine pris

Priserne på en kombineret vaske-tørremaskine ligger lidt over, hvad du kan få en vaskemaskine eller tørretumbler for. Men det er jo selvfølgelig også 2 maskiner i 1, så derfor skal du sammenligne priser, ved at gå ud fra, at du skal købe begge dele.
De billigste vaske-tørremaskiner ligger fra omkring 5000 kr og opefter. Hvis du skal have ordentlig kvalitet, skal du regne med at betale 7-8000 kr eller mere.
Hvis du i stedet vil leje en vaske-tørremaskine, ligger priserne fra ca 250 kr og opefter.