Vaskemaskiner er uundværlige i det moderne samfund, og de fleste husstande idag, har da også deres egen vaskemaskine. Bor du derimod i en boligblok eller lejligheds ejendom, så er der muligvis tilknyttet en vaskekælder, hvor man deler vaskemaskinerne med de andre i opgangen. Derudover er der stadig i de fleste større byer, mulighed for at gå til et møntvaskeri, hvor man så kan vaske sit tøj.

Hvis du står og skal bruge en ny vaskemaskine, så har du sikkert stillet dig selv følgende spørgsmål: Skal jeg købe eller leje en vaskemaskine?
Der er fordele ved begge løsninger, så det komme egentligt an på dine ønsker og behov.

Køb vaskemaskine

De fleste husejere idag, vælger stadig at købe deres egen vaskemaskine, og dette er også(som regel) det billigste alternativ. For ved at købe vaskemaskinen, så ejer du den, og skal ikke betale renter, afbetaling osv. Du kan nemmere finde en billig vaskemaskine, da du frit kan vælge blandt alle modeller på markedet, og derved finde den laveste pris.
Ulempen ved at købe din egen vaskemaskine er, at det naturligvis også er dig, der hænger på reparationer og andet vedligeholdelse. Så derfor bør man altid købe en kvalitets vaskemaskine, da de billige modeller, som regel har større tendens til at gå i stykker, og dermed større risiko for service/reparations udgifter.

Lej vaskemaskine

Hvis du overvejer at leje en vaskemaskine, så er det som udgangspunkt dyrere end at købe. Men det kan faktisk godt ende med at være den billigste løsning. Fordelen er nemlig, at du kende dine udgifter på forhånd. De fleste lejeaftale inkluderer nemlig fri service og evt reparationer. Så hvis vaskemaskinen går i stykker, så ringer du blot til udlejningsfirmaet, og beder dem sende en tekniker.