Skal du på weekendophold?

Flere og flere danskere stryger af sted på weekendophold. Det er nemlig en rigtig god måde at få ladet batterierne op på. Man slapper ofte af på en lidt anden måde, når man er ude af huset. Er der ikke altid noget i huset, der skal ordnes?
Når man tager ud på fx et weekendophold, får man det hele lidt på afstand Og så er der selvfølgelig samtidig mulighed for at se og opleve noget nyt. Mange tager på weekendophold i udlandet, men her skal det understreges, at et ophold i udlandet typisk bliver mindre afslappende. Med mindre turen da går til en ødegård i Sverige. Det er med svensk statsgaranti afslappende! Hvis man ikke kan slappe af på en svensk ødegård, så bør man opsøge professionel hjælp.
Men hvis man tager til en storby på sit weekendophold, skal man være indstillet på at det nemt kan blive en hektisk weekend. Det er naturligvis forskelligt fra familie til familie – og fra par til par, hvad man har lyst til. Og nogle er jo glade for at fare rundt i deres ferie. Hvorom alting er: Næsten uanset hvad man har lyst til, så er muligheden der. Og det kan gøres billigt. Imidlertid skal man være opmærksom på ikke at gøre rejsetiden for lang, når man kun er af sted to-tre dage. Det er turen simpelthen for kort til.

Wellness er populært

De senere år er det blevet populært med wellnessophold i hel Europa. Også i Danmark. I denne kategori er det oplagt at blive indenfor landets grænser og slappe af med spa; massage, sauna og ro til sjælen.
En lang række hoteller tilbyder i dag spa, som en del af kundeservicen på dit weekendophold. Og det er en god idé. Især netop på weekendopholdet, siden et par dage i træk i spaen ofte vil være nok. Det er fantastisk at blive forkælet med dampbad, sauna og massage i spaen, men man bliver trods alt træt af at sidde i et badekar efter et par dage. Så kan man tage tilbage til hverdagen med ro i sindet – og en forkælet krop, renset for stress. Det er normalt at par tager sammen på spahoteller, og mange har særlige tilbud til par, som vil forkæles. Her skal det for en god ordens skyld indskydes, at der intet seksuelt er i en spa. Med mindre stedet da ligefrem reklamerer med dette aspekt. Men i så fald vil man ikke være i tvivl på forhånd.

Weekendophold på kro

En anden populær destination for et weekendophold er kroferien. Et kroophold kan siges at være et stævnemøde med historien. Intet mindre. En dansk kro er et stykke dansk kulturhistorie – og et ekko fra en svunden dansk tid.
Enhver gammel kro (de er alle sammen gamle) har en speciel historie. Ofte med en del dramatik under de typisk adskillige hundrede års levetid. Men også med mange, lange stille perioder, hvor kroen ganske enkelt fungerede som billigt hotel på landevejen. I dag kan du roligt regne med, at du får mulighed for at slappe helt af under et weekendophold på kro. Det er både hyggeligt, afslappende og populært, og hvis I har børn, kan man sagtens finde et sted, hvor kroen kan håndtere problemet med at aktivere dem. Hvis den da ikke ligger lige op ad et vandland eller lignende.

Mere konkret var – og er – en kro et lille værtshus, med plads til overnatning. I gamle dage serverede den lokale kro egnens retter, men i dag serverer de fleste kroer klassiske danske retter. Altså frikadeller, flæskesteg, smørrebrød, osv.
De danske kroer ligger strategisk placeret rundt i landet, langs de gamle landeveje. I gamle dage fungerede kroerne som herberg for rejsende, som måtte have et sted at overnatte. Kroen kunne få titlen ”kongeligt privilegeret kro”, hvilket, som navnet antyder, gav kroen særlige privileger i forhold til at udskænke spiritus.

I dag er mange kroer meget moderne, selvom bygningerne oprindeligt er opført for flere hundrede år siden. Med den ovenfor skitserede historie in mente er det klart, at et weekendophold på kro vinder på charmen. At bo på en kro er noget helt andet end at bo på et moderne – sterilt – hotel, og dette gør et krophold ideelt som romantisk ferie. De fleste kroer er naturligvis restaurerede – og topmoderne – på trods af deres hygge-slidte image. Og man skal ikke være bange for, om komforten måske også er som i 1800-tallet. Inventaret er næsten altid moderne.

Med bureau eller solo?

Man kan ofte spare noget ved at bestille hotel og transport selv. Men ikke altid, siden rejsebureauerne får mængderabat, som de i et vist omfang giver videre til kunderne.
Og gider man selv? Det er jo langt lettere at få andre til at stå for det praktiske, hvorefter man har hele weekendopholdet til det sjove. Og til at slappe af. Særligt når man er af sted netop på weekendophold har man ikke lyst til at spilde halvdelen af tiden på praktisk gøremål. Således kan det være en stor fordel at benytte sig af rejseselskaberne tilbud. Eller kroens pakkepris. Eller wellness-hotellets udbud. Men held og lykke, hvis du forsøger selv. Så er det heller ikke sværere. Døm selv.